Meni
Meni
  • Srpski
  • России
  • Deutsch
  • English

Poresko savetovanje
Knjigovodstvena agencija
Osnivanje preduzeća i radnji

Pronaći ćemo put
ili ćemo ga stvoriti.
Hannibal

Krivične prijave za šest firmi radi poreske utaje(postavljeno 9. januara 2017. godine)
Postoji osnovana sumnja da su te osobe izvršile više krivičnih dela poreske utaje, nisu evidentirali promet u poslovnim knjigama, evidentirali su lažne račune, zaključivali lažne ugovore, nezakonito ostvarivali povraćaj poreza, isplaćivali zarade na crno i nezakonito podizali gotovinu.Šest preduzeća oštetilo je budžet Srbije za 392,2 miliona dinara, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Posle provere šest preduzeća na teritoriji Beograda, Čuprije, Čačka i Kikinde zbog osnovane sumnje da su utajile i oštetile budžet za 392,2 miliona dinara, Poreska policija je protiv njih podnela krivične prijave, saopštila je PU.

Prijave su, kako se navodi, podnete i protiv 20 odgovornih osoba zbog sumnje da su pribavili protivpravnu imovinsku korist od 335,4 miliona dinara.

Vrednost oduzete robe je, kako se dodaje, 34,8 miliona dinara.

Po nalogu Javnog tužilaštva, kako se ističe, doneto je rešenje o zadržavanju šest osoba do 48 sati, dok je jedno lice u bekstvu i za njim će biti raspisana potraga.

"Postoji osnovana sumnja da su te osobe izvršile više krivičnih dela poreske utaje, nisu evidentirali promet u poslovnim knjigama, evidentirali su lažne račune, zaključivali lažne ugovore, nezakonito ostvarivali povraćaj poreza, isplaćivali zarade na crno i nezakonito podizali gotovinu", navodi se u saopštenju.Izvor: www.b92.net | 29.12.2016.
Originalni naslov:
Šest firmi oštetilo budžet Srbije za 400 mil RSDPOVEZANE VESTI:

Šest uhapšenih za utaju poreza, pranje novca i privredni kriminal
(postavljeno 29. decembra 2016. godine)

Novac Porezi nisu dobrovoljna kategorija, plaćate ih jer morate.
Mi tražimo načine da platite manje, u skladu sa propisima.

Pronaći ćemo put ili ćemo ga stvoriti.     Hannibal