Home page        Naslovna          < < <     Nazad
 

 

       

Neverbalna komunikacija

Ljudi se u komunikaciji uglavnom fokusiraju na ono što govore. Međutim, u pozadini se odvija još jedna priča, ne nužno u skladu sa rečima. Znakovi koji se odašilju neverbalnim putem takođe imaju svoje značenje.

Bili mi svesni toga ili ne, u svakoj komunikaciji govorom tela, izrazom lica, gestikulacijom i sličnim signalima saopštavamo informacije o nama. Tako na neverbalan način sagovorniku često  prenosimo ono što možda nismo hteli da otkrijemo: naše emocije i stavove, namere i očekivanja.

U ovoj vrsti „govora“ učestvuju svi znaci osim reči. Oni mogu da ih dopunjuju, ali i da im se suprotstavljaju. Sadržaj onoga što se govori sačinjava samo deo komunikacije. Sagovornici najviše pažnje poklanjaju vizuelnom i vokalnom delu: boji i tonu glasa, dikciji, položaju tela, gestikulaciji, mimici, oblačenju i tako dalje.

Neverbalna komunikacija predstavlja odraz socijalne i emotivne inteligencije svakog menadžera. Menadžeri koji su ovladali ovom vrstom komunikacije u stanju su da usklade ono što govore sa svojim ponašanjem, shvate neverbalne znakove saradnika i prikladno reaguju na njih. Ukoliko se ponašanje razlikuje od onoga što je izrečeno stvara se podtekst koji baca sumnju na sadržaj razgovora.

Suviše dug kontakt očima, recimo, izražava nepoštovanje ili pretnju bez obzira na sadržaj onoga što se izgovara, dok je izbegavanje kontakta znak nepažnje ili neiskrenosti. Ono što se kaže mora biti podržano adekvatnim držanjem tela, izrazom lica ili bojom glasa.

Vešt menadžer ima sposobnost da utiče na svoje saradnike u skladu sa svojim namerama. Drugim rečima, u stanju je da kontroliše svoje ponašanje i da se uživi u ulogu drugih ljudi. To je naročito bitno u timskom radu pošto su međuljudski odnosi jedan od najbitnijih faktora za uspešno obavljanje posla.

Menadžer koji shvata neverbalne znake svojih saradnika imaće bolju kontrolu i veći manevarski prostor za uticaj na svoj tim. Ljudima je često teško da kažu ono što nesvesno pokazuju svojim ponašanjem. Menadžer koji zna da „čita“ ove znake biće bolje upoznat sa emocionalnim stanjem i stavovima svakog člana tima.

 

 

 

 

 

Home page        Naslovna          < < <     Nazad

 

 

 

Pronaći ćemo put ili ćemo ga stvoriti.      Hannibal

 

AKTIVA sistem, osnivanje preduzeća i radnji, knjigovodstvena agencija

Novi Sad, Pavla Papa 14, office@aktivasistem.co.rs, 021 523 655, 063 105 61 83