Home page        Naslovna          < < <     Nazad

 

 

 

 

 

Aкција Министарства трговине и услуга у оквиру Националне стратегије за борбу против корупције

 

У оквиру спровођења Националне стратегије за борбу против корупције и у циљу реализације приоритета за придруживање Европској унији, Министарство трговине и услуга покренуло је акцију која ће допринети побољшању квалитета услуга у трговини на територији Републике Србије.

Тренутно је у току друга фаза ове акције, током које ће свим трговинским радњама и малопродајним објектима у Србији бити достављене налепнице са обавештењем о акцији и бројем телефона кол центра за пријаву несавесног рада тржишних инспектора. Дистрибуцију, 50.000 великих и 70.000 малих налепница, организовано је преко Удружења за трговину регионалних привредних комора широм Србије, као и привредне коморе Београда и Војводине.

Обзиром да у трговини није важан само квалитет односа између купца и трговца-већ и квалитет рада оних који контролишу рад трговаца - тржишних инспектора, на налепницама је најуочљивији број кол центра, 0800-102-101, који је у функцији 24 часа дневно, седам дана у недељи. Позивање кол центра је бесплатно и без идентификације. Активирањем овог телефонског броја, Министарство трговине и услуга је, у првој фази акције, омогућило пријављивање несавесног рада тржишних инспектора. У наредном периоду предвиђено је и да представници Министарства трговине и услуга обиђу известан број трговинских радњи и објеката у Србији.

 

Izvor: Sajt Ministarstva trgovine i usluga, 30. januar 2009. godine

 

 

 

 

Home page        Naslovna          < < <     Nazad

 

Ili ĉemo pronaĉi put ili ĉemo ga sami stvoriti.      Hannibal